Idén a horgászat áll a Balatonszepezdi Falunap középpontjában (likebalaton.hu)

Hagyományteremtő falunappal indítja az őszt Balatonszepezd, a Balatonszepezdi ÖSC szervezésében az idei falunap középpontjában a horgászat kultúrája és persze a halakkal kapcsolatos gasztronómia áll majd. 


Az eddigi hagyományos rendezvények után az idei esztendőben a horgászat jegyében szerveznek Falunapot a település központi strandján 2021. szeptember 11-én. A programdömping már reggel 9:00-kor elindul, itt a legkisebbek ismerkedhetnek meg a horgászat alapelveivel és persze az első gyakorlatokkal az első Gyermek Horgász Napközi keretében. Ezt követően előadást hallhatnak az érdeklődők Balatoni Halmesék címmel Bodó Ivántól, a Balatoni Halgazdálkodási Zrt tógazdasági vezetőjétől.

Délután a kézműves foglalkozások mellett – lesz például hal origami – halászati eszközök mini kiállítása, hajó makett bemutató és környékbeli borászok várják az érdeklődőket.

A látogatók megismerkedhetnek majd a tradicionális balatoni halászati eszközökkel Csizmazia Marcell bemutatóval egybekötött előadásán.

A nap folyamán a gasztronómia is a halkultúráról szól majd. Egyebek mellett a vendégek megkóstolhatják a fish and chips-et szepezdi módra, vagyis a paprikás lisztbe forgatott sült keszeget burgonyával, emellett a Gesztenyevirág Nőegylet szervezésében dr. Hangodi László főmuzeológus tart előadást „Balatoni Barátok Asztalánál” – Középkori konyhakultúra a nyugati Balaton-felvidék kolostoraiban címmel.

További részletek itt találhatók a rendezvényről.