Húszéves jubileumot ünnepeltek Badacsonytomajon (veol.hu)

Badacsonytomaj éppen húsz éve kapott városi rangot, amelyet most hétvégén gyermeknappal egybekötve ünnepeltek a településen – írja a veol.hu.

A rendezvény szombati programján Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter is köszöntötte a résztvevőket a sportpályán erre a célra kialakított rendezvényközpontban.

– Isten éltesse Badacsonytomajt és azt a közösséget, amely húsz évvel ezelőtt azért állt össze, hogy a városi rangot elnyerve, itt a Balaton nyugati medencéjében meghatározó központtá váljon. Bár az elmúlt húsz év sok kalandot hozott magával, s voltak talán mélypontok, de olyan eredmények is, amelyekre méltán büszke lehet Badacsonytomaj. Azt kívánom önöknek, hogy ezen az ünnepi rendezvénysorozaton érezzék jól magukat és arra helyezzék a hangsúlyt, ami összeköti az itteni településrészeket, és ne arra, ami elválasztja – hangsúlyozta beszédében a miniszter, a térség országgyűlési képviselője.

Krisztin N. László polgármester köszöntőjében szólt a húsz évvel ezelőtti elképzelésekről és arról, hogy a várossá válással új lehetőségek, fejlesztési források váltak elérhetővé Badacsonytomaj számára. Az idei húszéves jubileum jó alkalmat adott a visszatekintésre és az ünneplésre.

A Badacsonytomaj Kulturális Intézménye által szervezett színes, háromnapos program pénteken kezdődött a badacsonytomaji strandon tartott gyermeknappal, ahol több más mellett fanyűvő játékpark, arcfestés, bohócműsor, lufihajtogatás, Mikola Péter, Varró Dániel, Molnár György, Joós Tamás műsora és gyerekdiszkó is várta az érdeklődőket. Szombaton már a Pintér Károly Sportpálya volt a helyszín, ahol Mr. Rick fellépése után a Pipitér Óvoda és a Tatay Sándor Általános Iskola mutatkozott be játékos, zenés, táncos produkciókkal a szülők, hozzátartozók nagy örömére.

A hagyományokhoz híven idén is köszöntötték a balatoni kisváros nagykorúvá lett fiataljait. A folytatásban a Yesterday zenekar, majd Cserpes Laura adott koncertet a színpadon, a szombati programot a Hello Kids zárta. A vasárnapi kínálatban Paku Patrícia és Felleg Dominik akusztikus duója, Layosh X Kóczián „hangolódója”, valamint Korda György és Balázs Klári koncertje szerepelt.