Húsvét hétfői programok a Balatonnál

Húsvét hétfőjén sem kell unatkozni a Balatonra érkezőknek. A locsolkodás mellett túrázásra, lovas- és íjász bemutatóra., mindenféle nyuszival kapcsolatos programra, de még tulipánszüretre is adott a lehetőség.

A túrázó kedvűeknek a Bakony-Balaton Geopark túrái nyújthatnak élményeket. A víz az úr címmel tartanak geosétát Veszprémben, ahol a Víziközmű Múzeumba is ellátogatnak.

Tihanyban a Húsvéti Nyuszi Buli és Tojástánc tart április 20-a óta, egészen Húsvét hétfőig, de akár a Tihanyi Levendulaház Látogatóközpontban is kikapcsolódhatnak.

Balatongyörökön már márciusban megkezdték a húsvéti készülődést, amelynek programjai egészen április 22-ig tartanak. Részt vehetnek tojásgurításon, népi játékokon vagy  a település tojásfájának díszítésében.

Keszthelyen a Festetics Kastély ad otthont a négy ünnepnapnak. Április 19-22-e között a kastélyparkban ingyenesen látogatható lovas- és íjászbemutatóval, a tükörteremben koncertekkel, az ünnepre megnyíló északi szárnyban pedig különleges játszóházzal várják az érdeklődőket a Helikon Kastélymúzeumban.

Hévízen április 19-22-e között Húsvéti Vigadalom és Míves Portékák Hétvégéje címmel az ünnepkör szokásait elevenítik fel.

Kőröshegyen gyönyörűen nyíló tulipánokkal kápráztatják el a vendégeket péntektől hétfőig, ahol szüretelni is lehet a számtalan színben pompázó növényeket, illetve állatsimogató várja a gyerekeket.

Egy ugrásnyira Kerekiben a madárkert kínál állati jó látnivalókat.

Siófokon a Húsvéti Nyuladalom számos eseménye szórakoztatja a látogatókat péntektől hétfőig. Április 17-e és 24-e között a Kálmán Imre Kulturális Központ Szünidei Szöszmötölő névre keresztelt ingyenes programjai, mint például filmvetítések, kézműves foglalkozások segítenek hasznosan eltölteni a húsvéti szünetet.

Balatonfüreden a Vaszary Galériában húsvéti foglalkozások, bábszínház, tojásfa állítás és számos egyéb izgalom vár mindenkit április 23-ig.