Homokos, pici strand a Balaton partján, ahol nem kell verekedni az árnyékért (femina.hu)

A badacsonylábdihegyi strand nyugodt, és tele van programlehetőséggel.

Ha nyár, akkor Balaton. Ha Balaton, akkor meleg, naptej és sült hal illata, csillogó, békésen fodrozódó víztükör és nyaraló emberek, amíg a szem ellát. Bár sokak számára van már egy-egy jól bevált üdülőhely vagy strand, ahova minden évben visszatérnek, valóságos csodákkal találkozhat az ember, ha néha kilép a megszokottból, hogy új helyeket fedezzen fel.

Badacsony minden évszakban tud újat mutatni az érkezőknek, nyáron viszont különösen megélénkül az élet a hegyoldal településein. A Badacsonytördemichez tartozó Badacsonylábdihegy partszakasza kicsit kevésbé felkapott, pont ezért nagyon békés, ráadásul tele van jobbnál jobb programlehetőségekkel.

A Badacsonylábdihegy vasúti megállóhely szomszédságában található Herczeg Ferenc Strandot a családias hangulat jellemzi. A partszakasz homokos, a víz lassan mélyül, ezért kisgyermekkel is ideális úti cél. A strand népszerű szolgáltatása a kajak- és kenukölcsönzés, de strandkönyvtár, pihenősarok, játszótér és röplabdapálya is van a területen.

A strand főszezonban délelőtt 9 órától este 7 óráig van nyitva, a teljes árú jegy 500 forint, de 14 éves kor alatti gyerekeknek, valamint 17 óra után 400 forintért kapható. A többszöri belépésre jogosító jegy ára 700 forint.

Igazi természeti kincsek tanúja lehet, aki ellátogat a Lábdihegy strandja mellett található Ökoturisztikai Látogatóközpontba. Itt a Balaton és a Badacsony hegyének vadabbik oldalát ismerhetik meg a látogatók két kiállítóteremben, de a strandon bérelt kenukkal akár a Nádi Szél Vízitúra Tanösvényt is bejárhatják, melynek hat állomása Balaton növény- és állatvilágát, geológiai érdekességeit mutatja be.

A teljes cikk – fotókkal – itt található.