Hív a víz télen is (Part FM)

Decemberben a Mikulás Regattával ismét elindul a téli vitorlásverseny sorozat Balatonlellén, de annak sem kell lemondania a téli hajós élményről, aki nem feltétlen vágyik sport teljesítményre. Nekik ott van Luszi, a négyévszakos kishajó programokkal a fedélzeten.

A megfelelő vízkeringető rendszerrel működő kikötőkben télen sem daruzzák ki a vitorlásokat, és – elég az elmúlt telet figyelembe venni – az időjárás is kedvez azoknak, akik hajlandóak öltözéket váltani és a téli időszakban is szívesen futnak ki a vitorlásokkal. A versenykedvet sem kell téli pihenőre küldeni, hiszen hamarosan indul a Téli Vitorlás Versenysorozat 2019/2020-as évada, ami december 7-én a Mikulás Regattával startol, szilveszterkor pedig már a 7. évbúcsúztató regattát tartják a BL Yacht Clubban – mondta el a Part FM-nek Tóth Balázs, a  a versenyek főszervezője. Kifejtette: az idei esztendőben nem lesz One Design osztály, tehát abban bíznak, hogy mindenki saját hajójával méretteti meg magát a regattákon. Tóth Balázs elmondta: ettől függetlenül természetesen az idei esztendőben is biztosítanak bérhajókat.

A BL Yachtclub & Apartments vezetője beszélt arról is, hogy azoknak sem kell feladniuk a reményt, hogy vízre szálljanak a téli időszakban, akik nem vitorlással szeretnék szelni a habokat, hiszen a téli regatták helyszínén ott vár mindenkit Luszi, a Balaton télen-nyáron közlekedő hajója, aminek a kabinja ugyan fűtött, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a vendégei szívesen csodálják a Balatont a hajó nyitott részéről még a hidegebb napokon is. Egy körben tizenkét ember fér el a fedélzeten, éppen ezért az adott napokon többszöri indulást biztosítanak. A fedélzeten a következő hetekben lesz borkóstoló-túra, de terveznek Mikulás-hajózást is.