Hévíz a helyi termékek népszerűsítésére koncentrál (zaol.hu)

A közelmúltban összesen 21 millió forintot nyert három pályázaton a Hévíz-Balaton Zalai Dombhátak Leader-egyesület – írja a zaol.hu.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere, a szervezet elnöke elmondta: a pályázatok mindegyike száz százalékos támogatottságú, önerőt nem igényelnek. A három projekt egyikét már megvalósították: a közelmúltban nagy sikerrel rendezték meg a fürdővárosban a Tiszta Forrás Dalkör „Hagyomány és innováció” címet viselő népművészeti fesztiválját, amelyre 5 millió forintot nyert a civil közösség.

Ma pedig a „Válaszd a hazait!” elnevezésű programot rendezik, amely a helyi termékek népszerűsítését célozza. Erre 8 millió forintot kapott a Leader-egyesület. Délelőtt a termelői piacon előadások és bemutatók várták a vendégeket, s főtt a bajai halászlé, délután pedig az Egregyi Múzeum előtti téren volt például szabadtéri LED-mozi, dal, tánc, utána 18 órától kerti parti következik.

Ugyancsak nyolcmillió forintot nyert Hévíz az adventi és szilveszteri programokra. A karácsony előtti hétvégéken a zalai termékeket népszerűsítik a piacon: neves séfek készítenek majd különféle ínycsiklandó étkeket, helyi alapanyagokból.