Tematikus szabadidőpark nyílik Balatonfüreden (balatonfured.hu)

A Forrás Sportparkban az egész családnak sportolási és kikapcsolódási lehetőséget nyújtó szabadidőparkot létesít a város. Fedett teniszpályák, terepkerékpár élménypálya, 800 méteres rekortán futópálya, műanyag oktató sípálya és hófánkpálya, görkorcsolyapálya, szabadtéri edzőpark, játszóterek vehetők majd igénybe. A projekt része az úgynevezett Tündérkert közpark létesítése is, itt közel háromszáz őshonos gyümölcsfát telepítenek és tűzrakóhelyeket alakítanak ki – írja a balatonfured.hu.

A város nyugati részén, a Forrás Sportparkban megvalósuló fejlesztés egész évben, az időjárástól függetlenül lehetőséget nyújt majd a turistáknak és a családoknak egyaránt az aktív kikapcsolódásra, egészségmegőrzésre. A beruházás hozzájárul Balatonfüred további ismertségének növeléséhez, hiszen a város kínálata számos új, illetve továbbfejlesztett szolgáltatással, turisztikai attrakcióval bővül.

– Országosan is egyedülálló multifunkcionális sportparkot létesítünk. Népszerű, szabadban űzhető sportokat lehet itt kipróbálni, a gyerekek biztonságos körülmények között tanulhatnak meg például kerékpározni illetve síelni – fogalmazott a fejlesztés helyszínén tartott sajtótájékoztatón Harangvölgyi András szakmai vezető. A Balaton-felvidéki Kerékpáros Egyesület elnöke hozzátette: számos szolgáltatás várja majd a látogatókat: sporteszközöket lehet bérelni, lesz öltöző vizes blokkokkal és közösségi hely is.

– Ritka, hogy az aktív kikapcsolódásra vágyók ennyi sportágat egy helyen megtaláljanak. A tansípálya különlegessége, hogy a speciális borítása miatt nyáron is lehet majd használni. Oktatók segítségével lehet majd itt megtanulni síelni, snowboardozni, a gyerekek örömére hófánkpályát is építettünk. Rendezvényeket is szeretnénk a sportparkban tartani, de nyári táborokat is tervezünk a gyerekeknek – vélekedett Kelemen Zoltán szakmai vezető, többszörös válogatott síugró, sportmenedzser.

Az új teniszpályák szakmai vezetője Gálfi Tamás a junior világbajnok füredi teniszező, Gálfi Dalma édesapja.

A 3,5 hektáros területen a sportolási lehetőségek, a tansípálya kivételével ingyen vehetők igénybe. A látogatókat egy 60 férőhelyes parkoló várja. Várhatóan novembertől hétvégenként már használhatók lesznek a sípályák.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával konzorciumi formában megvalósuló beruházás száz százalékos támogatottságú, összköltsége a három konzorciumi tagra – Magyar Turisztikai Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság, Holnapocska Alapítvány, Balatonfüred Város Önkormányzata – vonatkoztatva mintegy 962 millió forint, ebből Balatonfüred önkormányzatára jutó támogatás összege 630 millió forint.