Hét bemutató a veszprémi Pannon Várszínház új évadában (MTI)

Hét bemutatója lesz az új évadban a veszprémi Pannon Várszínháznak, a kínálatban két gyermekdarab is szerepel. Idén is folytatják az évek óta működő főpróba bérleti rendszert, amelynek lényege, hogy a bemutatót megelőző előadást szociálisan vagy mentálisan hátrányos helyzetű embereknek és a velük foglakozó segítőknek játsszák. A 2018/19-es évadban 236 előadása és 88 ezer fizető nézője volt a színháznak.

Elsőként Galt MacDermot-James Rado-Gerome Ragni Hair című musicaljét láthatja a közönség, amelynek nyáron volt az előbemutatója – mondta el Vándorfi László a veszprémi Pannon Várszínház igazgatója.  Ezt követi Szörényi Levente-Bródy János-Sarkadi Imre-Ivánka Csaba, Kőműves Kelemen című rockballadájának bemutatója. Joe Landry Az élet csodaszép című élő rádiójátékának bemutatója után William Shakespeare Hamlet című tragédiáját láthatja a közönség, majd Molnár Ferenc Doktor Úr című vígjátékát mutatja be a társulat. A gyermekekhez szól Keresztesi László Kalózkaland valamint Vándorfi László és Süle Zsolt A szép a szende és a szeleburdi című zenés mesejátéka.

Vándorfi László beszélt a színház és a Pannon Egyetem között formálódó együttműködésről, amelynek lényege, hogy a hallgatók a jövőben bekapcsolódhatnak a teátrum munkájába. Elmondta azt is, hogy a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a Pannon Várszínház egy-egy színházi-irodalmi kisfesztivállal készül, amelyet a tervek szerint jövő tavasszal mutatnak be a két városban.