Hátrányos helyzetű gyerekek ünnepeltek Sümegen (veol.hu)

Karácsonyi díszbe öltözött terem, számos ajándék, vendéglátás és kézműves foglalkozás várta azt a 30 hátrányos helyzetű gyermeket, akik részt vettek a Veszprém Főegyházmegyei Karitász rendezvényén a Ramassetter iskolában. A települési Karitász tagjai által kiválasztott gyermekek Lesenceistvándról, Sümegről, Dabroncról és Tekenyéről érkeztek, összesen harmincan.

A programot Lovró Krisztina találta ki és szervezte meg. A meghívottaknak a Ramassetter iskola diákjai karácsonyi műsorral kedveskedtek, amelyet Pintérné Németh Bernadett tanított be, majd Szabó Donát bűvészprodukcióval szórakoztatta őket. Azt követően kezdődött a kézműves foglalkozás, amelyen poharat festettek, karácsonyi díszeket készítettek, valamint a pápai Oláh Sándorné a segélyszervezet önkéntese által készített gipszfigurákat festettek – tudósít a veol.hu.

Az ünnepre készülőket felkereste Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettese. Szijártó Lászlótól, a Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatójától megtudtuk, a gyermekeket az angyalbatyu akcióban kapott csomagokból ajándékozzák meg, valamint a Frankfurtban élő magyarok Árpádházi Szent Erzsébet plébániáján összegyűjtött édességet és tisztálkodó szereket kapták.