Halfesztivál Siófokon: lehet, hogy mostanában nem lesz több ekkora rendezvény (siofok.hu)

Az Ismerős Arcok péntek esti koncertjével indult, a civil halpiknikkel folytatódott a 2022-es Halfesztivál, mely – dr. Lengyel Róbert szavait idézve – meglehet, hosszú időre az utolsó ilyen nagyszabású rendezvény. A költségtakarékosság okán már a következő, a városnap is szerényebb, visszafogottabb lesz. A polgármester arra biztatta tehát a helyieket és az ide érkezőket, hogy használják ki a jó időt és a programok kínálta szórakozási lehetőségeket – írja a siofok.hu.

A szombat délelőtti halpikniken a Siófok Városért és a Becsülettel Siófokért Egyesület közös sátrában babgulyással, a Nőklubnál sültkolbásszal is találkoztunk, a főszerep persze a halé volt, a tucatnyi civil szervezet sült hallal, hallével, halászlével nevezett be a versenybe. Dr. Lengyel Róbert polgármester például ezúttal a halsütést vállalta be az SVSE-BSE sátor alatt, mondván, nem volt jó a fogás az elmúlt napokban, márpedig ő halészlét csak friss halból készít.

A polgári köröknél csaknem száz éves lemezről (és lemezjátszóról) szólt a Kék Duna Keringő, volt, aki összecsukható székkel és asztallal érkezett dél felé, akadtak, akik tejfölös tégelybe kérték a halászlét, a legjobban pedig a Hé! Egyesület, a magyar-finn baráti kör és a nyugdíjas egyesület adta meg a módját, már ami a terítéket illeti. Azt pedig, hogy kik készítették a legjobb halétkeket, a három fős zsűri pontozta kóstolás után (két szakember mellett dr. Molnár Anita alpolgármester kóstolta végig a sült halakat és halászleveket). Ez alapján idén a Lazíts 2011 csapat nyerte el a fődíjat, második a magyar-finn baráti társaság, harmadik az Aron Egyesület halétke lett, különdíjas pedig a gazdakör.

Képgaléria a Siófoki Hírek Facebook-oldalán.