Halételek kerülnek terítékre ezen a hétvégén Fonyódon

Újra eltelt egy év, a Vigadó téren a nyári fonyódi programok sorában ismételten a halból készült ételeké lesz a főszerep július 19. és 21. között – számol be Fonyód város honlapja, a fonyod.hu.

Balatoni város lévén a halfogyasztás régi időkre visszamenő hagyománnyal rendelkezik a településen. Helyi különlegességként tartják számon a balatoni halászlék sorában Farkas János kitűnő receptje alapján most hétvégén is elkészítésre kerülő fonyódi „petyek” specialitását. Az egyedi recept a fonyódi hajós elmondása alapján született, melyet 1952 óta készít, háromféle halból.

A Hal és Petyek Napok igazi kikapcsolódást nyújt mindenkinek. A hétvége bővelkedik majd gasztronómiai, zenei és családi programok kínálatában.

Pénteken arcfestéssel várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A Balaton háziasszonya, Madarász Ildikó különleges halas finomságok elkészítésének fortélyaiba avatja be az érdeklődőket. Az estét az Abba Slovakia Abba Show-ja nyitja, majd a további jó hangulatról Csiák László Balaton Party Retro Party-ja gondoskodik.

Szombaton Bede Róbert mesterszakács helyben készült finomságait is megkóstolhatjuk. A zenei palettát ezen a napon is sokszínűség jellemzi: Warm up Dj. Set hangulatkeltése után, Csordás Tibi, Dj. Szatmári feat. Jucus, majd a világhíres Regina foglalja el a színpadot, és hozza lázba a szórakozni vágyókat. Az est zárásaként hajnalig tartó Balaton Party Retro Party veszi kezdetét.