Gyenesdiás már a jövő évre készül

Bár adventi hangulatban telnek a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület mindennapjai, már nyári projekteken, termékfejlesztésen is dolgoznak az iroda munkatársai. Az elmúlt hónapok nehézségeit többek között kreativitással igyekeztek átvészelni a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában.

A 2020. nyarán elindított újszerű, különleges élményeket kínáló kalandjátékuk, a GyenEScape teljes mértékben igazodott a járvány okozta megváltozott kereslethez, így a szabadban, a nyüzsgéstől és a digitális világtól távol nyújt felhőtlen kikapcsolódást. A szabaduló szobák ihlette kalandjáték különlegességét az adja, hogy kihasználja a települést körülölelő Keszthelyi-hegység nyújtotta lehetőségeket, vagyis míg a feladványok megfejtése során remekül szórakozik a csapat és igyekszik megfejteni az útvonalat, egy könnyű túrával felfedezi a környék néhány lélegzetelállító panorámapontját, túraútvonalát. A játék a kezdetektől nagy sikernek örvend, ezzel is bizonyítva, hogy jó érzékkel találták meg az egyesület munkatársai a kínálati rést.

Jövő évi terveik között szerepel a játék újabb verziójának kiadása, melynek munkálatai már nagyban zajlanak. Ezúttal nem a 12+-os korosztályt, hanem a kisebb gyermekeket, illetve a gyermekes családokat célozzák meg. A játék megalkotása az előzőhöz hasonló szellemiségben történik, azonban egészen új játékélményt ígér. A gyerekeket és a szülőket tudás és bátorság próbák elé állítja, miközben fejleszti az együttműködési készséget és edukál is egyben. Többet egyelőre nem tudhattunk meg, annyit azonban elárultak az alkotók, hogy az egész család számára üdítő élmény lesz a természet közös, kalandos felfedezése.

A rendezvények szervezése is töretlen optimizmussal zajlik Gyenesdiáson, körvonalazódnak a jövő évi rendezvénydátumok. A nagyobb események a korábban megszokott időpontokban kerülnek megrendezésre. A szervezők és együttműködő partnereik már alig várják, hogy újra megteljenek a terek a lelkes közönséggel. A pontos dátumok folyamatosan kerülnek fel a település turisztikai weboldalára (gyenesdias.info.hu), így mindenki tervezgethet egy felszabadultabb és vidámabb év reményében.