Gombamód szaporodnak az e-töltők a Balatonnál (sonline.hu)

Harmincnál is több elektromos töltőállomást alakított ki az e-Mobi Kft. a balatoni régióban.

Május végéig pedig 329 e-töltőt helyeznek üzembe az országban, 2,8 milliárd forint értékben. Ezekből már 306 elkészült, köztük a Balatonnál 21 településen 31-et használhatnak az elektromos autóval közlekedők – írja a sonline.hu

A Balaton térségében, Somogy megyében az e-Mobi Kft. beruházásában Balatonfenyvesen, Balatonföldváron, Balatonfüreden, Balatonkenesén, Balatonlellén, Balatonszemesen, Fonyódon, Siófokon, Szántódon és Zamárdiban telepítettek töltőállomásokat.

A turisztikai terület mellett autópályák mentén 20, megyei jogú városokban 60, a fővárosban pedig 210 elektromos töltőállomást építenek ki. Kaposváron öt telepített töltőállomáson, tíz helyen tölthetik elektromos járműveiket az autósok. A tervek szerint pedig még hat hely, vagyis három töltőállomás épül a somogyi megyeszékhelyen.

A cég számára nem amiatt fontos a töltők telepítése, mert az elektromobilitásé a jövő, hiszen ez ma már mindennapjaink részévé vált. A zöld rendszámos autók száma meghaladta a tízezret, amelyek fele tisztán elektromos hajtású. Hazánk célja, hogy 2030-ra a magyar autóflotta tíz százaléka elektromos legyen.