Gigapizzát készítenek Marcaliban (sonline.hu)

Valószínűleg az ország legnagyobb pizzái sülnek egy marcali pizzéria kemencéjében. Húsz felnőtt lakik jól az óriáspizzából – írja a sonline.hu.


Egyed Márton elképzelése alapján négyzetméteres pizzákat is sütnek az általa működtett étteremben. – A méterszer méteres pizza elkészítése egy órát vesz igénybe. Felnőttek esetében 20 embernek, vagy 35 gyereknek ajánlok egy ilyen adagot. Ha felvágom, akkor 64 szelet jön ki belőle – mondta Egyed Márton. Hozzá kell tenni, ezek a szeletek jóval nagyobbak, mint a kisebb, kör alakú társaik esetében. Volt olyan eset, hogy egy általános iskolás osztály kirándulása alkalmával rendelt a híres óriáspizzából, de végül a diákok nem bírtak a finomsággal.

Egyelőre nem igazolt, hogy a marcali gigapizza lenne az ország legnagyobbja, de jó eséllyel pályázik a címre. A legtöbb pizzériában nyolc tésztakorong sütésére alkalmas kemencét használnak, de Egyed Márton­éba kilenc fér, amihez egyedi sütőformát készíttetett. – Tavaly üzenetet küldött nekem egy olasz kolléga, amelyben a formáról érdeklődött, mert nagyon tetszett neki az óriástepsi – mondta Egyed Márton. – Megkérdezte, hol vettem, büszkén mondhattam neki: Marcaliban.

A cikk folytatása itt elolvasható.