GasztroFok – Októberi kulináris körút Siófokon

A Balatonnál idén az őszi időszak újdonsága október végén, Siófokon a GasztroFok kulináris összefogás elindulása, mely a térség gazdag bor és gasztronómiai palettájának bemutatását, körbekóstolását tűzte ki célul Széplaktól-Sóstóig, Kilititől-Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat. Erről a szervezők közleményben tájékoztatták a hirbalaton.hu-t.

 

A kezdeményezés elindításával a városvezetés célja az egész éves Balaton szemlélet erősítése, a térségben kiemelkedő színvonalat nyújtó szolgáltatók közös megjelenése által kínálatuk élményszerűbb megismertetése és közös megjelenése, valamint Siófok feltűzése a régió gasztro-térképére. A város által idén októberben elindított GasztroFok hétvége szakmai hátterét a Balatoni Kör és a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium garantálja hosszabb távon.

Első közös rendezvényünk október utolsó hétvégéjén lesz – GasztroFok – Kulináris körút Siófokon 2023. október 27-29 néven. A kezdeményezés ideje alatt a Fő téren egy infóponton megjelenik a GasztroFok brand, ahol a Creative Kitchen Food Truck ételei mellett végiglapozhatjuk a GasztroFok térképet, mely szolgáltatók várnak kedvezménnyel, különleges kínálattal vagy programmal október utolsó hétvégéjén, Siófok környékén. Összeállt az őszi GasztroFok térkép, így kiderült 20 szolgáltató, rendezvényhelyszín várja az ínyenc falatokra vágyókat. 3 nap alatt érdemes minél több helyet meglátogatni, megismerkedni a helyi ízekkel, élni a kedvezményekkel és ajándékokkal, melyek széles palettájával várnak mindenkit a gasztropartnerek.

A kínálatban megtalálhatók helyi termelők, pincészetek, a legmagasabb kategóriás gurmet éttermek, streed food ételeket vagy desszerteket kínáló szolgáltatók. A teljes kínálat elérhető a Facebook Gasztrofok esemény oldalán és a város honlapján, valamint a Halfesztiválon is találkozhatnak az akció részleteivel Siófok város standjánál és a Tourinform Irodában. A szervezők bíznak benne, az összefogással elindul a térség gasztrokohéziója és hosszú távon számos alkalommal mutathatják be közösen Siófok gasztro arculatát, erősítve a strandételek szezonján kívüli időszakok vonzerejét, a GasztroFok védjegy létjogosultságát – olvasható a közleményben.