Fotós pályázat bringaszámlálással (sonline.hu)

A szervezők szerint évente több tízezer fotót készítenek a bringás turisták a Balatonon. Ezek sajátos kordokumentumai a magyar turizmusnak, amelyek a közösségi médiában megosztva eddig is komoly lökést adtak a Balaton szépségének népszerűsítéséhez.

A fotós akcióban a balatoni mesehős, Füred Kapitány eseményeinek szervezői működnek közre. Ők “Balatoni bringaszámlálás 2022.” néven indítottak kampányt a családoknak. Mint mondták, a nemrég lezajlott népszámlálás adta az ötletet arra, hogy egy játékra buzdítsák a gyerekeket és szüleiket, baráti társaságokat. Szerintük még sosem számolta meg senki, hogy hány kerékpárral tekertek a Balaton környékén a gyerekek és szüleik. Most a fotók erejével szeretnék bizonyítani, hogy sok ezer ember számára igazán jó kikapcsolódás a bringázás. Érdekesség, hogy ebben a balatoni kerékpározást népszerűsítő akcióban nem lehet semmit nyerni. Azok fotóit várják, akik tudják, hogy együtt tekerni jó és számos maradandó élménnyel gazdagodhat az, aki rendszeresen két keréken is éli az életét. A fotókat Füred Kapitány közösségi oldalán várják.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke hozzátette, a következő kerékpáros szezonban az eddigieknél is többen fognak bringázni a Balatonon. Ennek oka, hogy  Budapestről már  kerékpáros útvonalon is el lehet érni a Balatont, ráadásul új bringapontok nyíltak Balatonfüreden és Balatonföldváron, amelyek kerékpárok kölcsönzésével is várják azokat, akik csak néhány órára szeretnének nyeregbe pattanni – írja a sonline.hu.