Fotókon idézték fel Sümeg régi hangulatát (veol.hu)

Sümeg régen és most címmel rendeztek fotókiállítást a korábban meghirdetett versenyre érkezett alkotásokból a Kisfaludy-emlékházban. A megmérettetésre 12 fotós 53 alkotása érkezett, a zsűri 22-t választott ki a tárlatra.

Végh László polgármester megnyitójában arról beszélt, hogy bár nem szakértője a fotózás művészetének, de az biztos, hogy kreatívak, ötletesek a fotók készítői, hiszen nagyrészt montázzsal oldották meg a feladatot. Régi képeket applikáltak a ma készült felvételekbe, különös hangulatuk lett így a képeknek. – Bennem, aki a hetvenes években már éltem, emlékeim is vannak arról az időszakról, visszaidézték számomra a város akkori hangulatát.

– A régi Sümeg arcát érdekes most újra látni, akkor is mozgalmas, meleg, szerethető hely volt. Bízom benne, hogy most pedig a korához igazodó, modern kisváros, ahol szeretnek élni az itteniek, mások pedig szívesen jönnek közénk – mondta a polgármester. Méltányolta, hogy idén is a Gesztenyevirág-fesztiválhoz kapcsolódik fotókiállítás, hiszen fontosak a hagyományok és az, hogy Sümeg szépségeiről megemlékezzünk.

A cikk folytatása itt található.