Forgalomkorlátozás a 7-es főúton

A Budapest-Balaton kerékpárút 15,7 km hosszú Székesfehérvár és Polgárdi közötti szakaszán, a 7. sz. főút Szabadbattyán belterületi részén a Nádor-csatorna felett új közös közúti és kerékpáros híd épül a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából, a Reaszfalt Kft. kivitelezésében. Az érintett szakaszon a munkálatok miatt várhatóan 2021. szeptember 21-től – 2022. április végéig megváltozik a forgalmi rend – tájékoztatta a NIF Zrt. közleményben a hirbalaton.hu-t.

 

A forgalomkorlátozás helyét, a 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek terelőútját és a forgalomterelés elkerülését segítő alternatív útvonal-lehetőségeket az alábbi térkép szemlélteti. (A térkép az alsó galériából letölthető.)

A személygépjármű forgalom és a 7,5 tonna össztömeget meg nem haladó teherforgalom a 7. számú főút 78+400 km szelvénye környezetében, Szabadbattyán belterületén a Sárvíz Nádor-csatorna területén kiépített terelőúton és ideiglenes hídon keresztül 1 sávon, váltakozó irányban, jelzőlámpás irányítás mellett haladhat. A megnövekedett menetidő és torlódások következményeinek elkerülése érdekében az Úrhida felé közlekedőknek, a 7202. és a 7201. számú utat vagy az M7-es autópályát célszerű igénybe venni.

Székesfehérvár irányából a 7,5 tonna össztömeget meghaladó járműveket az úrhidai körforgalomnál Úrhida felé terelik el (7201. számú út), majd Szabadbattyán felé fordulva (7202. számú út) térhetnek vissza a 7. számú főútra.

Polgárdi irányából Székesfehérvár felé a 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek Szabadbattyánnál Sárszentmihály felé letérve (7202. számú út), majd az Úrhidai úton jobbra fordulva (7201. számú út) érkezhetnek Székesfehérvárra.

A teherfogalom útvonalát ideiglenesen kihelyezésre kerülő, sárga színű korlátozó és útirányjelző táblák fogják segíteni. (A térkép az alsó galériából letölthető.)

A forgalomkorlátozott útszakasz környezetében torlódásra és a menetidő megnövekedésére kell számítani – olvasható a közleményben.