Fonyód: virtuóz-bemutató, jótékonysági bál, Táltos rapszódia

Fonyódon 2019. január 19-én, szombaton 17 órától Szurasenkó Dániel koncertsorozatának bemutatója látható ingyenesen a helyi kulturális központban, majd 19 órakor kezdődik a Lions klub  jótékonysági bálja a fonyódi Mátyás Király Gimnáziumban. 2019. január 22-én, kedden a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Táltos rapszódia látható ingyenesen a kulturális központban.

Szurasenkó Dániel, magyar rekorder, a béke nagykövete a BACH & ME (Bach és Én) című virtuóz, szóló koncertsorozatát, ahol Johann Sebastian Bach és családtagjainak kiváló szvitjeit, szonátáit lehet meghallgatni egyedi feldolgozásban. A blockflöte a maga egyszerűségében tud sokszínű lenni és kiválóan megtestesíti a Bach család precizitását, elegáns szerzői stílusát – olvasható a beharangozóban.

 

A fonyódi Kulturális Központban január 22-én 17 órától játszott Táltos rapszódia alcíme: Ady Endre ébredő lírája, a századfordulótól Trianonig. (Január 27-én 100 éve lesz, hogy meghalt a Nyugat első nemzedékének meghatározó alakja, az egyik legnagyobb magyar költő.)