Folyamatosan szépül Lovas (veol.hu)

Összesen 15 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el Lovas utak felújítására. A munkát terveik szerint nyáron megkezdik, amelyre a közbeszerzési eljárás után kerülhet sor, és azt szeretnék, ha a felújítással még ebben az évben végeznének.

Mindig kiemelten kezeltük Lovason az utak állapotát is, amely alapvetően befolyásolja az emberek életét. Nagy örömmel fogadtuk, hogy folytathatjuk ezt a munkát, miután a Belügyminisztériumtól 15 millió forint forráshoz jutottunk,

mondta a veol.hu-nak az 500 lakosú falu polgármestere. Ferenczy Gáborné hozzátette, az elnyert támogatásból ezúttal teljesen felújítják a már járhatatlan Határ utat, valamint a Vámosi út egy részét, amely szintén nagyon rossz állapotban van, és alig lehet közlekedni rajta.

Az említett utak legalább nyolcvan ingatlant érintenek, elsősorban nyaralók, valamint gazdasági épületek tulajdonosait, illetve lakóit.

A polgármester egyebek mellett kiemelte, hogy a későbbiekben is folytatják az utak rendbetételét a festői szépségű balatoni településen. Ferenczy Gáborné a kérdésre, hogy mit vár az idei évtől, kifejtette, elsősorban azt, hogy mielőbb múljon el a járvány, és egészségben, békességben élhessék megszokott, régi életüket.