Folyamatosan érkeznek felajánlások a keszthelyi mentők segítésére (tvkeszthely.hu)

Folyamatosan érkeznek felajánlások a keszthelyi mentők számára. Cégek és magánszemélyek is ellátják az egészségügyi szakembereket ebéddel, zöldséggel, gyümölcsökkel és süteménnyel is. Az Íz-labor többek között naponta 10 adag ételt készít el a számukra teljesen ingyen.

Készülnek a napi menü ételei az Íz-laborban. Megemelt kapacitású kiszállításra álltak át, sok otthonmaradó lakosnak, illetve home office-ban dolgozónak állítják össze az ebédet. A cég vezetőségének döntése alapján azonban segíteni is szeretnének azoknak, akik napról napra értünk, az egészségünk megőrzése érdekében dolgoznak. Ennek értelmében a keszthelyi mentőknek folyamatosan adományoznak napi 10 adag ételt.

„Az éttermünk vezetősége úgy döntött, hogy ez az, amiben mi ki tudjuk venni a részünket és kötelességünknek is érezzük, hogy segítsünk ebben a helyzetben” – mondta el Szalai Gábor étteremfőnök.

A már elkészült ételeket az étterem szakácsai hőálló, egyszer használatos edényekbe tálalják. Többféle, változatos menüt készítnek el naponta. Ottlétünkkor zöldséglevest és szász húslevest csomagoltak el, valamint borzaskát, fokhagymás csirkecombfilét és tofus zöldséges sült rizst is készítettek össze az egészségügyi szakembereknek. A felajánlás az elmúlt hét közepe óta folyamatos. Minden nap próbálnak hozzájárulni a mentők küzdelmeihez az ingyenes ebéddel.

„Úgy döntött a vezetőség, hogy mi mindaddig folytatni fogjuk ezt a támogatást, ameddig a koronavírus elleni küzdelem folyik.” – tette hozzá a szakember.

Az étterem dolgozói úgy vélik, a veszélyhelyzetben fontos az önzetlenség és a segíteni akarás is. Példájukat sokan követik mások is a környékből. A koronavírus-járványi helyzet miatt biztonsági okokból stábunk nem forgathatott a keszthelyi mentőállomáson belül.

Értesüléseink szerint folyamatosan érkeznek a felajánlások a keszthelyi mentők számára.  A pékségek péksüteményekkel kedveskednek, de kaptak már felajánlást egy keszthelyi hamburgerestől is.  Gyenesdiásról egy kisboltból zöldséget, illetve gyümölcsöt  kaptak, de magánszemélyek is folyamatosan  látják el a  mindennapok hőseit például süteményekkel  Az élelmiszereken kívül többek között ózongenerátort is kaptak egy kozmetikustól, illetve egy autókozmetikától, melyeket a mentőautók fertőtlenítésére tudnak használni – a Keszthelyi TV híradása szerint.