Fizess csokoládéval! akció a lellei GasztroPikniken

A Balatonlellén 2019. december 7-8. megrendezendő Adventi GasztroPikniken egyes ételek árát csokoládékkal is ki lehet majd fizetni, ami egy jótékonysági akció része. Az édességeket a Mikulás szárnysegédjének állt balatoni mesehős, Füred Kapitány segítségével juttatják el a fővárosi Mikulásgyárba. Azokat a jótékony, kisgyermekes családokat, akik ebédjük egy részét csokoládéval fizetik ki, a mesehős megjutalmazza – áll a szervezők közleményében.

Mint azt Varga László, a Balatoni KÖR tagja elmondta, az akcióhoz elsőként a füredi Hotel Aura gárdája csatlakozott. Ők készítik el Füred Kapitány kedvenc süteményét, amely jótékony célt szolgál majd.

Tóth Balázs, a Balatoni KÖR alelnöke arról számolt be, hogy a rendezvényen több étterem és cukrászda is ott lesz. A vendéglátók igyekeznek az évszakhoz leginkább illő ételeket kínálni a vendégeknek. Az eseménnyel azt szeretnék bebizonyítani, hogy télen is van miért elutazni a Balaton partjára, hiszen számos egész éven át nyitva tartó étterem és cukrászda várja a turistákat az üdülőrégióban.

A Mikulás-Regattára érkező vitorlázók sem maradnak ki az akcióból, akiket arra kértek, hogy ők is hozzanak magukkal egy-egy csokoládét és továbbítsák a Mikulásgyárba.

A „Fizess csokoládéval!” akcióval tisztelegni kívánnak Kemény Henrik, a híres bábművész emléke előtt is, akinek leghíresebb bábfigurája Süsü és Vitéz László. A Kossuth-díjas művész alakította Hakapeszi Makit is, a csokiszerető, falánk majmot a Magyar Televízió Zsebtévé című műsorában. Ezen a mesén is generációk nőttek fel, amelynek mondanivalója ma is aktuális. A műsor jó példát mutatott arra, hogyan kell a felnőttnek a gyerekekhez viszonyulni, hogy egyenrangú társak legyenek a játékban – mondta Éskovács Péter, az akció egyik szervezője, a Mikulásgyár sajtófőnöke.

A falánk majomról itt látható videó: https://www.youtube.com/watch?v=BXrqQ-qmXG8
A Piknik teljes programja itt olvasható: http://blyc.hu/2019/12/07/szabadteriszinpad/