Csopak az egyik legbiztonságosabb település (balaton.vehir.hu)

Közmeghallgatást tartottak kedd este Csopakon, a Kultúrházban. Az eseményen értékelték a település közbiztonsági helyzetét, de szó esett a környezetvédelemről, valamint Csopak előtt álló feladatokról is.  

Vancsura Miklós rendőr őrnagy tartott elsőként beszámolót a község 2019. évi közbiztonsági helyzetéről – tudósít a balaton.vehir.hu.  Csopak továbbra is az egyik legbiztonságosabb balatoni településnek számít.

Majd Ambrus Tibor polgármester köszöntötte a kultúrházban az érdeklődőket. Legelőször a község környezetvédelmi helyzetét ismertette, majd tájékoztatást adott a település elmúlt egy évéről. Előadásában – képekkel illusztrálva – bemutatta a pénzügyi-gazdálkodási adatokat. A hallgatóság megismerhette az idei és jövő évi fejlesztéseket, beruházásokat és pályázatokat. Ismertette a 2020. január elsején változó helyi adószabályokat is. A jövő évben a helyi iparűzési adó és az idegenforgalmi adó mértéke nem változik. A 2020-as fejlesztési tervekben szerepel egyebek mellett új Faluközpont tervezése és strandi apartmanok létrehozatala.