Fiataloknak szervezett versenyeket a honvédség Balatonakarattyán (mti.hu)

Véget ért az Országos Haditorna Verseny, valamint a Nemzetközi Kadét Kupa, amelyeket Balatonakarattyán rendezett meg a Magyar Honvédség -közölte Eleki Zoltán ezredes, főtestnevelő szerdán az MTI-vel.

Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának megbízott helyettese (k) a Nemzetközi Kadét Kupa és Országos Haditorna Verseny díjazottjaival a haditorna balatonakarattyai záróünnepségén 2021. július 14-én.
MTI/Vasvári Tamás


Kiemelte: az Országos Haditorna Versenyt már több éve rendezi meg a Magyar Honvédség a hazafias és honvédelmi nevelés részeként. A megyei fordulókat a tanév első felében tartották, az országos döntőre pedig 17 megyéből érkeztek a legjobb csapatok.
A Nemzetközi Kadét Kupát idén hagyományteremtő céllal először szervezték meg. A magyarok mellett cseh, román, szerb és ukrán fiatalok összesen nyolc csapattal vettek részt rajta.

Mindkét megméretésen hét versenyszámot – labirintus mátrixfutást, elsősegélynyújtást, kézigránát célba dobást, akadálypályát, lézerpuskás lövő-futó számot, fegyveres váltófutást, valamint tájékozódási és távbecslési feladatokat – kellett teljesíteni.

Eleki Zoltán szerint a versenyekkel az a honvédség célja, hogy a fiatalok tanulják meg: felelősséggel tartoznak egymásért és a közösségükért. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben minél több országból érkeznek majd a Nemzetközi Kadét Kupára, ahol a résztvevők megismerhetik egymás kultúráját, nyelvét, ezzel is hozzájárulva a békés egymás mellett éléshez.