Felújítják a balatonfűzfői Föveny strand csúszdáit (veol.hu)

Balatonfűzfő önkormányzata pályázatot nyújtott be a Föveny strandi csúszdák felújítására, aminek eredményeként közel 67 millió forint összegű, százszázalékos támogatású pályázatot nyert meg – tájékoztatta a Naplót Nóti Attila városfejlesztési referens. A beruházás a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében készül el.

– A jelenlegi csúszdák 2005-ben épültek, mára elhasználódtak. A felújításuk azért volt indokolt, mert a csúszdák felülete erősen vízköves, míg a pályatartó és lépcsőszerkezet rozsdás volt, ráadásul a csúszdakezelő személyzet számára nem volt árnyékolás. A meglévő térburkolat egyenetlen, balesetveszélyes volt.

A bontási munkálatok után megkezdődött a beruházás. A meglévő, üzemelő vízi csúszdák teljes felújítása megtörténik. Ebbe beletartozik a csúszdapályák és a vízben lévő két tartópillér cseréje, a csúszdalépcsőház felújítása, úgymint a lábmosó, a lépcsőfokok cseréje, a pályatartó szerkezet és a csúszdalépcsőház festése, piktogramtábla elhelyezése, az indítóállványra napvédő tető lefektetése. A csobbanó vízfelület köré új úszóstég készül, fürdőlétrával, billenőhíddal, korlátoszloppal és korlátkötéllel – mondta Nóti Attila.

– A projekt közvetlen célja, hogy a Föveny fürdő két csúszdája, a családi és a kamikaze megújuljon, üzemeltetése biztosítható legyen. A vízi csúszdáink fejlesztésének rövid távú célja a strandra látogatók igényeinek magasabb színvonalú kiszolgálása, illetve a várost látogatók részére színvonalas turisztikai termék kialakítása, ennek eredményeként a Föveny fürdő látogatottságának és jövedelemtermelő képességének növelése. Hosszú távú célunk városunk turisztikai vonzerejének növelése, fenntartható fejlesztése és európai szinten is versenyképessé tétele. Bízunk abban, hogy projektünk hozzájárul a magasabb hozzáadott értéket előállító turisztikai szolgáltatások kialakításához. Csúszdáink nagyon kedveltek a látogatók körében, főként, mert többpályás, és így a családok, kicsik és nagyok együtt szórakozhatnak és élhetik át a csúszás élményét – összegezte Nóti Attila.

A városfejlesztési referens kifejezte reményét, hogy a fejlesztés révén az eddiginél színvonalasabb szolgáltatást tudnak nyújtani látogatóiknak, és ezzel elérhetik azt is, hogy a strandjuk látogatottsága tovább növekedjen -írja a veol.hu.