Feloszlott a balatonszepezdi testület, több ügyet Zánkán lehet intézni (veol.hu)

Négy igen, egy nem ellenében megszavazták Balatonszepezden a testület feloszlatását a hétfői ülésen, a községházán. Időközi választást írnak ki, az új polgármester és a testület hivatalba lépéséig a jelenlegi elöljáró és képviselők maradnak.

A Zánkai Közös Önkormányzati Hivatal minapi ülésén a képviselőtársaim Szepezd érdekeivel ellentétben, a választói akarattal szemben megszavazták a közös hivatal szervezeti és működési szabályzatát, a költségvetés módosítását, ezzel hozzájárultak a balatonszepezdi kirendeltség kivéreztetéséhez, fogalmazott a hétfői ülésen Bocskov Jordán polgármester, mire egy képviselő hangosan közbevetette: „ezt kikérjük magunknak!”

Egy másik képviselő kijelentette, „nagyon otrombának tartja, amikor a polgármester elmondja, kik mondtak fel, de arról nem beszél, miért mondtak fel, mert egyik sem önszántából ment el. Hozzátette, a közös testületi ülésen a szepezdi képviselők arra szavaztak igennel, hogy Balatonszepezden ne szűnjön meg a kirendeltség. A költségvetésnél pedig három millió forint megspórolására voksoltak.

Ez itt nem vitafórum – jegyezte meg Bocskov Jordán.

Elfogadhatatlannak tartotta, hogy jelentősen csökkenti a zánkai hivatal az ügyfélfogadás rendjét, ezzel sérül a helyi ügyintézés.

Igaz, hogy négy millióval kevesebbet kell fizetnie a szepezdi hivatalnak a közös költségvetésbe, de a zánkai hivatal aránytalan terheket ró ránk, mondta.

Ezután mind a négy képviselő a testület feloszlatásáról döntött, a polgármester ellene szavazott. Bocskov Jordán az ülésen beszélt a vírus alatti ülésezési szünet eseményeiről. Így saját operatív törzset hoztak létre, akikkel hivatali alkalmazottak, önkéntesek, támogatók, adományozók, képviselők dolgoztak. A hivatali állapotokról közölte, jelenleg egy igazgatási, és egy műszaki ügyintéző dolgozik Szepezden. Úgy mondta, a jegyző nem tudta feltölteni az állásokat, az ügyeket nem lehet helyben intézni, így Zánkára kell menni.

A cikk folytatása itt található.