Félmillióan utaztak mostanáig a balatoni kompokon az idén

Félmillióan utaztak a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) kompjain július közepéig  Szántód és Tihany között, és a jelenlegi adatok alapján augusztus közepéig várhatóan egymillióan  veszik majd igénybe a balatoni kompokat – tájékoztatta a Balatoni Hajózási Zrt. közleményben a hirbalaton.hu-t.

 

A három nyári hónapban realizálódik a balatoni kompok éves forgalmának 70-75%-a, a  legforgalmasabb hétvégeken folyamatosan közlekedő négy komp akár 15.000 – 20.000 utast is átszállít  naponta egyik partról a másikra, ami nagyságrendileg megegyezik a decemberi, illetve januári teljes  havi forgalommal.

2021 első hat hónapjában a kompokon szállított személyek száma még 7%-kal elmaradt a 2019-es,  kiemelt év forgalmától, július viszont már kiemelkedő eredményeket hozott. Az adatok szerint a  kerékpáros közlekedés is egyre népszerűbb: júliusban a szállított kerékpárok száma 6,3%-os  emelkedést mutatott.

Augusztus 30-ig az első komp Szántódrévből 6:40-kor, az utolsó 23.20-kor indul, míg Tihanyrévből  reggel 7.00 órakor indul az első és 23.40-kor az utolsó kompjárat. Napközben folyamatosan járnak a  két part között, a forgalom függvényében – áll a közleményben.