Felkészült a turisztikai idényre a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság látja el a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság elnökségi feladatait 2021 nyarán. Az évtizedes múlttal rendelkező Somogy, Zala, Veszprém megyében a Balaton-parti, Fejér megyében pedig a Velencei-tó térségében működő rendőrkapitányságok feladatait összehangoló bizottság célja ebben a szezonban is az, hogy koordinációs tevékenységével az elmúlt évekhez hasonlóan elősegítse a közterületek rendjének biztosítását, hozzájáruljon a térség turisztikai vonzerejének megőrzéséhez és az itt élők, ide látogatók nyugalmához.

A rendhagyó, videókonferencia keretében 2021. május 27-én megvalósuló szezonnyitó értekezletet dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok, a Zala megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg. Elmondta, hogy a bizottság kiemelt feladata a nyári időszakban a Balaton és a Velencei-tó térségében élők, az ide látogatók közbiztonságérzetének növelése. Kitért arra, hogy a gyalogos járőrök mellett lovas, kutyás és kerékpáros rendőrök is látnak el szolgálati feladatokat a tópartokon szorosan együttműködve a társszervekkel – írja a police.hu.

Az esemény zárásaként dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes elmondta, hogy a rendőrség idén is megerősítő erőkkel biztosítja a nyaralók nyugalmát a turisztikai szezonban. Szó esett arról is, hogy a rendőrség a frekventált területeken folyamatosan ellenőrzi majd az aktuális korlátozó intézkedések betartását.