Felkészült a nyárra Balatongyörök (TV Keszthely)

A községben bizakodóak, a Balaton vízállása megfelelő és a tervezett fejlesztések is elkészültek, már csak jó időjárásra van szükség. A hétvégén átadták a Balatongyörökért-díjakat is.

Ez az 1500 fős állandó lakosság nyáron nagyjából 5000 főre duzzad fel, tehát egy kisváros nagyságú településsé növünk fel nyáron. A programjaink és a rendezvényeink is ehhez zárkóznak fel, hiszen a pünkösddel elkezdődtek a nagy rendezvényeink, folyamatosan, egész nyáron borfesztiválok, kiállítás megnyitók, kisebb koncertek fogadják az ide érkezőket és biztosítjuk az ő szórakozásukat.

-fogalmazott a TV Keszthely tudósítása szerint Biró Róbert polgármester.

Balatongyörök felkészült a nyárra. A tervezett beruházásokat időben elkészítették, a vendéglátóegységek és a strand is kinyitott. A településvezetés bízik a jó időben és hogy lesz elég költőpénze az embereknek, hogy el tudjanak jönni a Balatonra.

Balatongyörökért-díjjal ismerték el a településért és a Balatonért végzett munkáját Vetőné Zeke Erzsébetnek. A Nők a Balatonért Egyesület helyi vezetője a magyar tenger természeti és kulturális értékeinek megőrzéséért fáradozik.

„Itt születtem Keszthelyen, a Balaton partján. Egész kicsi korom óta a Balaton volt a mindenem, abban fürödtem, horgásztam, vitorláztam, mindent csináltam. Később vigyáztam rá és azóta is mindenkit arra biztatok, hogy vigyázzon rá, mert úgy érzem, hogy nincs egészen jó állapotban és egy kicsit veszélyben is van, mindenképpen kell rá vigyázni, szeretni és megőrizni”

– nyilatkozta a díjazott.

Szintén Balatongyörökért-díjat kapott Deák Ákos korábbi plébános, aki 2004-től egészen 2022-es nyugdíjazásáig szolgálta Balatongyörököt, Vonyarcvashegyet és Gyenesdiást. Ákos atya az ünnepségen nem tudott jelen lenni, az elismerést később veszi át.