Százezret hozott Fortuna az ötszázezredik komputasnak

Félmilliomodik komputasát köszöntötte a BAHART ma délelőtt a Balaton közepén, Szántód és Tihany között félúton. A hajózási cég jóvoltából 100 000 forinttal és hatalmas élménnyel gazdagodott a szerencsés utas.

Lőrincz István Károly Nyíregyházáról érkezett a Balatonhoz családjával. Amikor úgy döntöttek, hogy a balatoni nyaralást egy veszprémi, állatkerti látogatással kötik össze, nem csupán az unokák, de Fortuna is velük tartott. Így történt, hogy a 10:40- es kompra megvásárolt jeggyel egyben szerencséjét is megváltotta a nagypapa. A kompon vehette át a BAHART stratégiai partnere, a MasterCard jóvoltából a 100.000 Ft-os nyereménycsekket.

A kiválasztott mellett a komp minden utasának apró ajándékkal kedveskedett a társaság, megköszönve a bizalmat.

Évente mintegy 1 millió utas veszi igénybe az átkelési lehetőséget Szántód és Tihany között. Az extrém téli fagyokat kivéve az év minden napján üzemel a szolgáltatás és a nyári főidényben 4 komp szállítja az utasokat, járműveket a Balaton déli és északi partja között – írja sajtóközleményében a hajózási társaság.

Tavaly  998.000 utast, 298.000 gépjárművet és 59.000 kerékpárt szállítottak a kompok. Ez a szám 5,1% – magasabb, mint az egy évvel korábbi.

Idén is folytatódott a pozitív tendencia: július közepéig 12%-os forgalomnövekedést könyvelhetett el a cég időarányosan a 2015- ös esztendőhöz képest, miközben a viteldíjak nem emelkedtek  az elmúlt két évben.

(13.39)