BALATON Játékpont – pont ahogyan a kicsik szeretik

Interaktív játéktér vár kicsiket és nagyokat több mint háromszáz négyzetméteren Balatonalmádi központjában, a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár földszintjén. A nyári szünetre kínálnak értelmes szórakozást és elfoglaltságot helyieknek és itt nyaralóknak, játékos formában ismertetve meg az érdeklődőkkel a Balaton értékeit, múltját és jelenét.

A Balaton Játékpont részként megismerhetik a gyerekek a HUNGARIKUM KINCSESTÁR-at, amely egy interaktív játék a Magyar Értéktárban és a Hungarikumok Gyűjteményében szereplő értékekről. Kicsik és nagyok kalandozhatnak nemzeti parkjainkban, ismerkedhetnek a solymászattal, a mohácsi busómaszkokkal, megtölthetik a képzeletbeli kosarat a legismertebb hungarikumokkal.
A Balaton Játékpontban legfontosabb játékeleme a JÁTÉKOS BALATON, amely egy fizikailag is összetartozó, a Balatonhoz kapcsolódó játék együttest jelent, melynek keretében gyerekek és családok játékos formában ismerkedhetnek a Balaton történetével, természeti és kulturális értékeivel.
A játékterek különböző érdekes játékokat sorakoztatnak fel az óriáskirakóstól kezdve a horgászós játékig. A játékok a Balatonnal kapcsolatos szinte valamennyi témakört bemutatják, így az érdeklődők játszva ismerkedhetnek meg a tó értékeivel, múltjával és jelenével.

A játékpont ötlete nem újkeletű. A Balaton Fejlesztési Tanács részéről fogalmazódott meg az igény 2009-ben, hogy a tó körül működjenek egységes arculatú és tematikájú játékpontok. 11 településen indult el a program,  az induláshoz támogatást is nyújtott a BFT. A működést immár az Almádiért Közalapítvány és a város finanszírozza. A kulturális közfoglalkoztatotti programnak köszönhetően idén nyáron két fővel tudták növelni a közreműködői létszámot. Így szabadtéri foglalkozásokkal bővült a kínálat: a Wesselényi strandon kézműves animációval várják az érdeklődőket – mondta el a hirbalaton.hu-nak a Játékpontot működtető Almádiért Közalapítvány elnöke, Dudás Zsolt.

A fogadtatás a “felhasználói oldalról” egyértelműen pozitív. A szülők nem csupán új, otthon már nem használt játékok felajánlásával, de együttgondolkodással is segítik a közalapítvány munkáját és a fejlesztést illetően is vannak javaslataik- tette hozzá az elnök.

A Balaton Játékpont órarendje a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár nyitvatartásához igazodik, látogatása ingyenes!

(16.24)