Ezek a legjobb balatoni fagylaltozók 2020 nyarán, a Magyar Konyha gasztrokalauza alapján (penzcentrum.hu)

Habár az időjárás ma nem a legszebb júliusi arcát mutatja felénk, azért egy jó fagylalt mindig jól esik. A penzcentrum.hu összeszedte a Balaton körüli legjobb fagyizókat és cukrászdákat, hogy ne kelljen kutatni őket.

 

Nyáron, amikor meleg van, megugrik a kereslet a hűs édességre: éppen ezért a hatóságok is fokozottan ellenőrzik a fagylaltozókat. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tavalyi vizsgálatai­nak eredményei alapján kijelenthető: nem árt az óvatosság, ha valaki fagylaltot szeretne enni.

Aki tehát biztosra megy, az kipróbált, minősített fagyizókba látogat. A Magyar Konyha például évek óta listázza nem csak a fővárosi, de a legjobb balaton-környéki helyeket is. Legfrissebb nyári számának gasztrokalauz melléklete több száz tó környéki helyet mutat be, így cukrászdákat, fagyizókat is.

A kiadvány alapján a 10 legjobb fagyizó 2020-ban a Balatonnál:

Bergmann Cukrászda – Balatonfüred
Bringatanya – Somogyi Fagylaltműhely Gyenesdiás
Café Melba Cukrászda Siófok
Füredi Fagyizó – Balatonfüred
Karolina Kávéház és Koktélbár – Balatonfüred
Kő fagyi? – Mindszentkálla
Móló Cukrászda – Révfülöp
Mónisüti – Gyenesdiás
Szélcsend – Balatonföldvár
Szigligeti Fagyizó – Szigliget
A Bergmann Cukrászdák a Bergmann családról kapták nevüket, ahol nagy hagyományai vannak a cukrász mesterségnek. Az első Bergmann Cukrászdát 1939-ben Győrben nyitották. Fagylaltjaik természetes alapanyagokból, főzött technológiával készülnek. A Bringatanya, Somogyi Fagylaltműhely fagylaltkülönlegességeikkel számtalan díjban részesültek, melyek közül a legjelentősebb a 2017-ben a Fagylalt Világbajnokságon elnyert különdíj! A Café Melba kézműves olasz fagylalttal, süteményeinkkel valamint Pascucci kávékülönlegességekkel várja a vendégeket. A Kő fagyi műhelyében minden nap többféle gyümölcsfagyi készül, és a laktózérzékenyekre is gondolnak.

A Móló Cukrászdában is van kézműves fagylalt, valamint olasz kávé és helyben készült sütemények: házi krémes, klasszikus somlói galuska, vegán és mentes édességek. Szigligeti Fagyizó: sörbetjeik (szeder, vérnarancs bodza, őszibarack, eper) különösen népszerűek, de persze van vanília, gesztenye és sok más íz is. Közönségkedvenc összeállítás:mangósörbet + pisztácia. A boltban helyi kézműves termékeket is lehet kapni – írja a portál.