Ez az egyik legmenőbb kisbolt a Balatonnál a Hello Vidék szerint (hellovidek.hu)

Szigliget a Balaton északi partjának meghatározó települése. Számtalan nyaraló, átutazó érkezik ide egész évben. Így nem is csoda, hogy a településen jobbnál jobb vendéglátóhelyek várják a turistákat. Egy dolog azonban eddig biztosan hiányzott a parti községből, méghozzá egy olyan kis bolt, ami mind a helyiek mind a vendégek igényeit kielégíti. Most azonban nyílt egy, és nem is akármilyen kínálattal. A HelloVidék utána járt, milyen is egy ízig-vérig gourmet üzlet a Balaton-felvidéken.

A Balaton-felvidék híres helyi termékeiről, azonban a termelői portékákhoz igen nehéz hozzájutni, hacsak nem környékbeli az ember. A Keszthely-Balatonfüred tengelyen csak a vasárnapi tóti piac elégíti ki azok vágyát, akik helyben szeretnének minőségi hozzávalókat, fűszereket, termelői finomságokat vásárolni. Most azonban egy új forrás kínálkozik, hiszen Vincze Peti és édesanyja, Marcsi a balatoni vendéglátás híres anya-fia párosa, most úgy gondolták, betöltik a régóta tátongó űrt. És megnyitották Szigligeten a „Kisbolt” névre hallgató üzletüket, ami kötelező gasztro-megálló a nyaralós beszerzőkörúton. De természetesen az üzlet árukínálatát nem csak a Szigligetre látogatók, hanem a helyiek igényeit is figyelembe véve alakították ki.

A Kisboltot, a helyiek által csak a Kikötő Étterem Marcsijaként ismert vérbeli vendéglátó – aki nem mellesleg mindenki tiszteletbeli nagymamája is – és fia Peti a Tölgyes Kúria lendületes, fiatal házigazdája álmodták meg.

Az üzletet egy régi szigligeti ingatlanban nyitottuk meg, ami csárdaként és boltként is üzemelt az idők folyamán. Azért választottuk a „Kisbolt” nevet mert mindenki így ismeri Szigligeten ezt az épületet és úgy gondoltuk, hogy akkor maradjon is ez. Hiszen régen nagyon jól működött, mint falusi kisbolt, mi is valami hasonlót szerettünk volna, csak egy magasabb szinten. Az volt a célunk, hogy kiszolgáljuk a helyieket is és az ide látogatókat is. Megpróbáltuk a nyaralók helyébe is bele képzelni magunkat. Ezért elkezdtünk azon gondolkodni, hogy mivel tudnánk igazán kedvezni. És arra jutottunk, hogy egy olyan lehetőséget kell teremtenünk, hogy ne kelljen azonnal autóba ülni és Keszthelyre vagy Tapolcára utazni, ha szombaton este elfogy a kenyér vagy a gin – mondta a portálnak Vincze Péter, a Kisbolt megálmodója.

A boltot korábban csendesen, próbaüzemre már megnyitották, hogy felmérjék a valós igényeket. Így a polcokat hazai és külföldi finomságokkal töltötték fel.

A cikk folytatása itt található.