A balatonedericsi nyerte el a Legdinamikusabban fejlődő strand címet (veol.hu)

A település strandja első ízben kapott öt csillagot a Balatoni strandminősítésen és elnyerte a Legdinamikusabban fejlődő strand címet. A település polgármestere, Papp János szerint mindez a közelmúltban végrehajtott fejlesztéseknek is köszönhető.

 

– Mindenekelőtt, a higiénés körülményeken javítottunk lényegesen, megújultak a vizesblokkok, és új kültéri zuhanyok létesültek. Családosoknak, babás szülőknek kiváló jóléti feltételeket teremtettünk. Új kültéri öltöző blokkok épültek, a vízben napozó stég létesült. Ízléses, közérthető információs rendszer tájékoztatja a látogatókat. Bank-kártyával, Szép-kártyával is lehet már fizetni a strandon, valamint van ATM pénzváltó terminálunk – mondta a polgármester

Hozzátette, hogy a fürdőt több zónára osztották. A sport zónában teqball asztalokat helyeztek el, új strandfoci pálya várja a látogatókat. A piknik zónában, árnyas fák alatt asztaloknál pihenhetve étkezhetnek a vendégek. A gyermek-zóna lídó öblöcskéje, a kisgyermekesek fürdő paradicsoma. A csendes zónában, a családosok, nyugalomra vágyók pihenhetnek és ott strand-könyvtár is vár mindenkit. A vendéglátó zóna széles kínálatában már gyermek menü is van.

– Strand-színpadunkon eseti rendezvények, műsorok szórakoztatják a közönséget, az első fellépőnk Roby Lakatos volt zenekarával. A kerékpárosok a bicikliket, bent, a strandon biztonságban tudhatják. Nagy öröm, hogy a lehető legmagasabb fokozatot, az öt csillagot szereztük meg a minősítésen és elnyertük a Legdinamikusabban fejlődő strand címet. Ezt a munkát, teljesítményt, több külső szakértői támogatással, de többségében helybéli vállalkozók bevonásával értük el Büszkék vagyunk rá, hogy ennyire képes a településünk – mondta Papp János.

A cikk folytatása itt elolvasható.