Erzsébet-táborokat működtető alapítvány üzemelteti tovább a Zobori Élményparkot (24.hu)

„Az élménypark Erzsébet-táborként a rászoruló, közöttük súlyosan beteg, többek között daganatos megbetegedésben vagy veleszületett szívbetegségben szenvedő, valamint baleseti sérült gyermekek élményterápiás rehabilitációjának ad helyet” – írta a 24.hu megkeresésére az alapítvány. 

 

5 milliárd 977 millió forintért vásárolta meg az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a zalaszabari Zobori Élmény Parkot – derül ki a 24.hu közérdekű adatigénylésére adott válaszból.

Szabadics Zoltán, a Holnapocska Tábor és a Zobori Élménypark alapítója még 2008-ban vásárolta meg a területet a Dulák-hegyen, a Kis-Balaton közelében, mindössze 10 kilométerre Zalakarostól. 2010-ben a Szabadics házaspár elindította az első Gyógyuló Holnapocska Táborát a tulajdonukban lévő zalaszabari kalandparkban.

A táborban megfordultak veleszületett szívbetegséggel, valamint reumatológiai problémával élő és daganatos betegségből gyógyult gyerekek is. A táborok különlegessége az volt, hogy a gyerekek nem elzárt környezetben, hanem egészséges társaikkal együtt játszhattak. A cél az volt, hogy hosszabb kórházi tartózkodást követően a gyermekek pozitív önértékelése megerősödjön, képesek legyenek megküzdeni a krónikus betegséggel járó pszichés nehézségekkel. Korábbi sajtóhírek szerint 2015-ben az Erzsébet-program is csatlakozott az élményterápiás táborokhoz, majd 2019-ben állami segítséget kapott a tulajdonos turizmusfejlesztés címén.

Az élménypark április elején jelentette be, hogy bezárta kapuit.

Végleg bezárt a Zobori Élménypark