Önkénteseket toboroz a Balatoni Múzeum(TV Keszthely)

Már több mint 10 éve önkéntesek segítik a munkát a Balatoni Múzeumban. Minden évben tavasszal a múzeum munkatársai toborzást tartanak, ahol felvilágosítást kapnak mindazok, akik szabadidejükben aktív részese szeretnének lenni a múzeumi életnek.

A Balatoni Múzeumban szakavatott kezek segítenek a kézműves foglalkozásokon. A kiállítások mellett egész évben programok várják a múzeum látogatóit. Az érdekes, izgalmas feladatokban, 11 éve önkéntesek is közreműködnek. Aki szabadidejében szívesen dolgozik önkéntesként az ódon falak között, megismerheti, mi van a kulisszák előtt és mögött és aktívan segíti a dolgozók munkáját a rendezvények a lebonyolításától a tárlatlátogatások koordinálásáig.

„Tíz éve most már,hogy önkénteskedek, teljesen véletlenül keveredtem ide. Különböző feladatokat szoktunk kapni, a teremőrködéstől a kertrendezésig, a környezet rendezéséig. Aztán kézműves foglakozásokon, családi napokon szoktunk besegíteni. Kiállítás megnyitókon. Ilyen feladatokat szoktunk kapni. Igazából mindegyik érdekes. Szeretem csinálni.”

– -nyilatkozott a TV Keszthelynek Horváth Béláné.

Az önkéntes programot 2013-ban indította útjára a Balatoni Múzeum. Horváthné Marika az idei toborzó napra ismerősével érkezett. Rajtuk kívül is volt érdeklődő az első tájékoztató napon, ahol a múzeum igazgatója beszélt a megjelenteknek az önkéntes munka lehetőségéről, annak feltételeiről.

„Tulajdonképpen erkölcsi bizonyítványt várunk a hozzánk érkezőktől, jelentkezőktől. Egyébkizáró ok nincsen. Lényeg az, hogy töltse be a 18.évét. Kitölt itt nálunk egy részletes adatlapot, ahol leírja a hobbiját, a foglalkozását és lehet, hogy egy olyan javaslatot tesz vagy jelentkezik egy olyan feladatra, amire mi nem is gondoltunk, viszont hasznos lehet a múzeum számára.”

– adott tájékoztatást Németh Péter igazgató.

A jelentkezők kitöltötték a kérdőíveket, majd a múzeum vezetőjével közösen megnézték azokat a munkaterületeket, ahol sokat tudnak segíteni az önkéntes munkavállalók. Többféle munkában várja a segítséget a múzeum.Elsősorban a közönségkapcsolati feladatok ellátásában, kiállítótermek őrzésében, múzeumpedagógiai és családi foglalkozásokban, valamint a múzeum kertjében található játszótér és az épület környezetének gondozásában tudnak segítséget nyújtani az önkéntesek. A Balatoni Múzeum elkötelezett csapata egész évben várja a szabadidejükből önkéntes munkára jelentkezőket.