Eredményes volt a turisztikai szezon rendőri biztosítása Balatonfüreden

A képviselő-testület ülésén számolt be a Balatonfüredi Rendőrkapitányság vezetője az elmúlt évben elvégzett feladatokról.

Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2020. szeptember 24-én tartotta soron következő ülését, amelynek egyik napirendi pontja a 2019. évi tevékenységről szóló rendőrségi beszámoló megtárgyalása volt – írja a police.hu.

Regdon László rendőr ezredes, kapitányságvezető ismertette a város bűnügyi és közbiztonsági helyzetét. A kedvező tendenciák kiemelését követően köszönetet mondott a város vezetésének a rendőrség munkájának szakmai és anyagi támogatásáért.

Ezt követően dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője szólt a képviselő-testülethez. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkáját jónak értékelte. Kiemelte, hogy a felderítés eredményességét országos szinten is kiemelkedőnek tartja, a balatonfüredi rendőrök és az önkormányzat együttműködése pedig példaértékű. Hangsúlyozta, hogy a Veszprém megyei rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében a jövőben is kiemelten kezelik a közlekedési szabályszegések elleni fellépést.

Ezt követően a képviselők kérdéseire válaszoltak a rendőrségi vezetők, majd a hozzászólások következtek. Dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere is elismerően szólt a közbiztonság alakításában nyújtott színvonalas munkáról, majd megköszönte a helyi rendőrök munkáját, valamint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság segítségét a turisztikai szezon eredményes biztosításáért.

Végezetül a képviselők egybehangzó igen szavazattal elfogadták a rendőrségi beszámolót.