Épül az M76-os (Keszthelyi TV)

Épül az M76-os gyorsforgalmi út. A kétszer kétsávos, 110 km/órás sebességre tervezett út első szakszán, az M7-es autópálya és Fenékpuszta között jelenleg a nyomvonal előkészítése zajlik. A 8,6 kilométeres szakasz mellett Alsónemesapátinál zajlik a kivitelezés. A M76-os Holládnál kapcsolja be a gyorsforgalmi hálózatba a megyeszékhelyet. A fejlesztés aktuális helyzetéről a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. számolt be kivitelezővel közösen.

800 ezer köbméter földet mozgat meg a kivitelező, hogy előkészítse az M76-os gyorsforgalmi út nyomvonalát Balatonszentgyörgy térségében. Jelenleg az M7-es autópályától pár száz méterre dolgoznak a munkagépek. Innét indul majd a gyorsforgalmi út Keszthely és a sármelléki reptér érintésével Zalaegerszegre.

Az első ütem az az M7-es autópályától Fenékpusztáig tartó szakasz. A másik pedig a szakasznak pont az ellentétes vége az Alsónemesapátitól Zalaegerszegig tartó másfél kilométeres kis rész, itt zajlik a kivitelezés. Előkészítési fázison már túl vagyunk, a földmunkáknak az ideje van mindkét területen. A kettő között lévő 24 kilométeres szakasz Misefa és Fenékpsuzta között jelenleg tervezési fázisban van. Ennek a várható kezdete, ha minden a papírforma szerint működik, akkor 2020 első negyedévében lesz – mondta a Keszthelyi Tv Híradójában Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője:

A terepbejáráson kiderült, hogy az az ideális, ha az őszi munkák a télen megpihennek. Így tavasszal, vagy a nyáron kezdődhet meg a pályaszerkezet építése, vagyis a betonozás, majd az aszfaltozás.  A kivitelező Strabag számára kihívást jelent a tőzeges, vizes altalaj. A terhelés után hosszú un. konszolidációs idő kell a talaj szilárdulására.

„Igyekszünk olyan technológiai és technikai újdonságokat használni, amik lerövidítik ezeket a konszolidációs időket. Ebbe tartoznak olyan impulzusos, töltésalapozásos technológiák, amiket még az országba kevés helyen alkalmaztak, illetve olyan geoműanyagokat építünk be, amik ezeket a vízmozgásokat akár vertikális, akár horizontális irányba meggyorsítják, ezáltal lecsökkentve magának a konszolidációnak az idejét” – nyilatkozta a kivitelező STRABAG Általános Építő Kft. műszaki területi igazgatója, Németh Gyula.

A 2×2 sávos út Zalaegerszeget és az ott épülő járműipari tesztpályát csatolja be a gyorsforgalmi úthálózatba. Az elektromos és autonóm járművek tesztelésére alkalmas pálya mellett egyedülálló módon az oda vezető M76-os út is lejtőséget ad a gépjárművek tesztelésére.

Vigh László miniszteri biztos: „Különböző validációs lehetőségek lesznek. Ez azt jelenti, hogy az autónak mindenféle paraméterét ; hogy működnek a kormányszerkezetek, a fékrendszerek, a menetstabilitási rendszerek. Erről folyamatos képet nyomnak be a központunkba, ez lesz egy nagyon fontos része, hiszen a világon nincs még egy olyan hely ahol tesztpályához tesztút is tartozik.”

Az M7-es autópálya és Fenékpuszta közötti első szakaszon két körforgalmú csomópont, hat felüljáró valamit egy fel- és lehajtó ág épül. A kivitelezés nettó értéke az első szakasz esetében 21,6 milliárd forint. A szerződés szerint 2020 nyaráig készül el az első szakasz.