Előzetesben a balatonföldvári emberölés gyanúsítottja

A kedd esti balatonföldvári gyilkosság ügyében gyanúsítottként hallgatták ki a látrányi F. Istvánt a Siófoki Rendőrkapitányságon. Miután a fiatalember feltáró jellegű, részletes beismerő vallomást tett őrizetbe vették, majd a Kaposvári Járásbíróság április 20-án elrendelte az előzetes letartóztatását – tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a hirbalaton.hu -t.

Mint arról korábban hírt adtunk, Balatonföldvár egyik utcájában 2017. április 18-án az esti órákban holtan találtak egy férfit, aki az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján bűncselekmény áldozata lett. A rendőrök megkezdték a helyszíni szemlét, adatgyűjtést, tanúkutatást az elkövető azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében.

A kaposvári, siófoki és a balatonföldvári rendőrök a bejelentéstől számított 4 órán belül elfogtak egy látrányi lakost, aki megalapozottan gyanúsítható volt a bűncselekmény elkövetésével.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 19 éves fiatalember április 18-án 18 óra körül Balatonföldváron, egy ingatlan előtti közterületen – előzetes nézeteltérést követően – egy kődarabbal többször fejen ütött, valamint késsel mintegy 40 alkalommal megszúrt egy férfit. A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Sajtóértesülések szerint az áldozat a dél-balatoni éjszakai élet ismert alakja volt.