Előkerült a Balatonból az elveszített jegygyűrű (borsonline.hu)

Nagymamáról unokára öröklött családi ereklyéket, pótolhatatlan ékszereket ad vissza a vizek mélyéről Bárányos Bence a tulajdonosainak. Legutóbb egy Együtt! Örökké! felirattal gravírozott karikagyűrűt talált meg a Balatonban a fémkeresőjével.

El sem hiszem, hogy megtalálta valaki a gyűrűnket, nem lehetek elég hálás – kezdi mesélni szinte még most is könnyezve Balla-Bánházi Vera a történetüket a Borsnak, hiszen két nappal ezelőtt kaptak egy bejegyzést, hogy megtalálták férje gravírozott jegygyűrűjét a Balatonban. Vízilabdáztunk a családdal, amikor a férjem ujjáról lerepült a gyűrű, még láttuk is, hogy hova esett. Két napig kerestük, de sajnos nem találtuk meg.

Azt hitték, örökké lemondhatnak róla.

Jó pár nappal ezelőtt csipogott be a fémkeresőm a Balatonban, és megtaláltam a gyűrűt. Biztos voltam benne, hogy valakinek nagyon sokat jelenthet, ezért is hívtam segítségül a Facebook erejét. Elképesztő, hogy egy nap alatt 15 ezren osztották meg a bejegyzést, és így meg is lett a tulajdonos – mondja Bárányos Bence fémkereső.

Bence 10 évvel ezelőtt vette a kezébe először a készüléket, ami azóta szinte hozzánőtt az elmúlt időszakban.

Szerencsére ma már vállalkozóként tudom csinálni a fémkeresést, hiszen naponta minimum ötször megszólal a telefonom, hogy elhagyott tárgyakat keresnek a vizekben. Elmondhatatlan érzés látni az arcokon azt a boldogságot, amikor egy-egy családi ereklyét, aminek hatalmas az eszmei értéke, visszakapnak. Talán ezért éri meg ezt csinálni – árulta el.

A cikk folytatása itt elolvasható. A fémkeresők munkájáról korábban itt írtunk.