Geotúra-képzésre várják a jelentkezőket a Bakony-Balaton Geoparkba (geopark.hu)

„Legyen Ön is a Bakony–Balaton UNESCO Geopark geotúra-vezetője!” Ezzel a mondattal hívják az érdeklődőket következő képzésre a létesítmény munkatársai, valamint a Bakonyalja Barátai Egyesület.

 

A nemzetközileg elismert UNESCO Globális Geopark elsődleges célja a gazdag földtudományi örökségünk megőrzése és bemutatása, mégpedig a helyben élő emberek és közösségek bevonásával, különböző ismeretterjesztő és geoturisztikai programok beindításával. E cél elérése érdekében szervezik meg – hazánkban máig egyedülálló kezdeményezésként – a nyílt geotúra-vezető képzéseket.

Büszkék vagyunk arra, hogy ezidáig már 12 tanfolyamot tartottuk meg. Ez egyben azt is jelenti, hogy eddig tizenkettő geoturisztikai térség – Magas-Bakony, a Balaton-felvidék keleti és nyugati része, a Káli- és a Tapolcai-medence, a Bakonyalja, a Keszthelyi-hegység, a Keleti-Bakony valamint, a Déli-Bakony keleti és nyugati térségének, a Művészetek Völgye, illetve Sümeg és térsége – gazdag földtani örökségét ismerhették meg a résztvevők. Ugyancsak pozitív visszajelzést jelent számunkra az a tény, hogy általában igen magas a „visszajárók” aránya: vannak olyan geotúra-vezetőink is, akik az összes eddigi tanfolyamot elvégezték – olvasható a Bakony-Balaton Geopark weboldalán, ahol a további részletek is elérhetők.