Élményműhelyként működik a Páhoki Kapo(l)cs Alkotóház

Nagy az érdeklődés az Alsópáhokon a közelmúltban átadott Páhoki Kapo(l)cs Alkotóház kézműves ajándék- és mézeskalács-készítő foglalkozásai iránt így karácsony előtt. Az alkotóházat az egész életen át tartó tanulás iránti igény hívta életre Alsópáhokon, önkormányzati projekt megvalósításával.

A falu legrégebbi házából alakították ki azt az élményműhelyt, ahol kézműves és gasztronómiai foglalkozásokkal és más programokkal várják a helyieket, valamint a közeli szállodából vagy a távolabbról érkezőket Alsópáhokon.

Úgy gondolom, ez a közösségi tér több korosztály számára is fontos feladatot tölt be és turisztikailag is számos lehetőséget biztosít. Itt van a közelben az óvoda, az iskola, a családosok által kedvelt Kolping Hotel, biztos vagyok benne, hogy nagy lesz a kihasználtsága – mondta a hirbalaton.hu-nak Czigány Sándor polgármester.

Hasonló véleményen van  a programok szervezője is, aki szerint valóban a legkisebbektől az idősebbekig mindenki megtalálhatja itt a számára fontos, érdekes programokat.

Meg kell mutatni az értékek mentén szerveződő lehetőségeket, szeretnénk, ha helyből is jönnének az ötletek, kezdeményezések, amelyek a társaskapcsolatokat is építik – emeli ki a legfontosabb célokat Nagy Anita.

A következő hetekben várhatóan már telt házzal üzemelnek, több minden mellett a karácsonyi kézműves ajándékok és a mézeskalács készítés rejtelmeibe is beavatják az érdeklődőket.

A későbbiekben alkotónapokat, táborokat, workshopokat, gasztrosulit, mesterkurzusokat, kreatív projekteket, hobbi műhelyeket, csapatépítő játékokat és tréningeket is terveznek.

A rendezvényekről itt lehet tájékozódni.