A tervezett ipari kikötő megépítése ellen tiltakoztak Vonyarcvashegyen

Békés demonstrációval tiltakoztak a Vonyarcvashegy és Balatongyörök között tervezett ipari kikötő megépítése ellen szombaton a Szent Mihály- dombon, a kápolnánál.

Amint azt korábban a hirbalaton.hu-n is megírtuk, egy meglehetősen nagy, és mind a helyiek, mind az üdülőtulajdonosok, a Balatonért aggódók közül sokak szerint nemkívánatos beruházás, egy ipari kikötő építésének előkészületei kezdődtek el Balatongyörök és Vonyarcvashegy határában, a Szent Mihály-kápolna közelében.

Szombaton Vonyarcvashegyen, a Szent Mihály-kápolnánál ez ellen a beruházás ellen demonstráltak a jelenlévők. Az esemény közösségi oldalán fotókat megosztók közül Dudás Dorottya azt írta:

Nagyon sokan voltunk ma az ipari kikötő megépítése elleni demonstráción Vonyarcvashegyen, a Szent Mihály kápolnánál, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a most még szinte érintetlen természetre.

Az „Összefogás Balatongyörök és Vonyarcvashegy között épülő ipari kikötő ellen” elnevezésű nyilvános Facebook csoport oldalán szintén számos fotót posztoló Marton Tamás szerint szombaton Balatongyörök a környezetért élte napját.

Míg délelőtt faültetésen szorgoskodtak, délután a Szent Mihály kápolnánál több mint ezer (szerintem közel kétezer) ember tiltakozott egy újabb, most Balatongyörökre tervezett tájseb ellen. A két községből külön menet indult, mely a kápolnánál vált eggyé. – írta Marton Tamás.