Élményajándék rászoruló gyerekeknek Vonyarcvashegyen (tvkeszthely.hu)

Jótékonysági délutánt szerveztek Vonyarcvashegyen. Rászoruló gyermekeket láttak vendégül a programon. Volt zene, tánc, játék és kézműves foglalkozás is a szombati eseményen. A szervezők Angyalka batyuja néven tevékenykednek a közösségi oldalakon. Országosan mintegy ezer gyermeknek segítettek már.

Zene, tánc és csupa szórakozás volt a jótékonysági délután. A Somogy vármegyei Nikláról 8 mélyszegénységben élő gyermeket hoztak el Vonyarcvashegyre.

Azért vagyok itt, mert Jani bácsi és Zsuzsi néni nagyon sokat segített rajtunk. Nagyon sokat köszönhetünk nekik, amit kaptunk és amiben most vagyunk – nyilatkozta Miklovics Réka.

A jótékonysági délutánt Megyeriné Borovits Zsuzsanna és férje, János szervezték. Az volt a céljuk, hogy felhívják a figyelmet olyan gyermekek megsegítésére, akik ki akarnak törni a mélyszegénységből. A vonyarcvashegyi házaspár az egész országban folytatja a karitatív tevékenységet.

Megyeri János szervező:

Karitatív tevékenységgel közel öt éve foglalkozunk és országos szintre jutottunk most már el. Magyarországon szerintem nincs is olyan távolság, ahova ne jutottunk volna már el – akár a Miskolctól 70 kilométerre lévő Bódvalenkéig. Igazából mindennel foglalkozunk, az élelmiszertől, gyógyszertől kezdve a háztartási eszközökig mindennel.

A fellépők és minden közreműködő az első szóra ingyen vállalta, hogy szebbé teszi a rászorulók és a többi jelenlevő délutánját. Az önkormányzat a helyszínt biztosította, a gyermekek szállításához pedig kisbuszt is felajánlottak.

Pali Róbert polgármester:

Ahhoz, hogy újra közösségként éljék meg az életüket, kellenek a közös programok, közös célok, hogy újra közösségként tudjuk az életünket élni. Ha ez jótékonysághoz, egy jó ügyhöz tartozik, akkor Vonyarcvashegy Nagyközségére mindig lehet számítani, pláne ha ez vonyarcvashegyi érdekeltségű is – lakosként – akkor ezt támogatni fogjuk. A beletett munka, energia mindig meghozza a gyümölcsét, ahogy most is láthatjuk a mosolygó arcokat.

A Megyeri házaspár a közösségi médiában az Angyalka batyuja csoportban szervezi jótékonysági akcióit. Nekik és az önkormányzatnak is az a céljuk, hogy rendszeresen meghívjanak rászoruló gyermekeket a településre. Később szeretnék a nyári Balaton élményével is megajándékozni őket.

A Keszthelyi TV híradása itt megtekinthető.