BalaLand: jó volt a külföldiek aránya (turizmus.com)

Az elmúlt év magyar turizmusának 50 legmeghatározóbb szereplői között van Szepesi Richárd, aki többek között az épülő balatonfüredi Balaport tulajdonosa és a szántódi BalaLand többségi tulajdonosa. A turizmus.com a vállalkozásairól készített írást, amelyek a várakozásokat felülmúlva teljesítettek tavaly: árbevételben 15-18 százalékkal, eredményben 3-5 százalékkal haladva meg a 2022-es rekordév számait.

 

Tavaly tavasszal Szepesi Richárdéknak két tematikus, egyedi célcsoportra fókuszáló szállodájuk lépett piacra. Szántódon megnyílt a Jules Verne 80 nap alatt a Föld körül című regénye által inspirált, ötcsillagos Mövenpick BalaLand Resort és FamilyPark. A 109 szobás hotel a prémium Accor-márka első magyarországi szálláshelye, a 6000 négyzetméteres BalaLand családi parkot és a 112 apartmanból álló BalaLand Residence-t is magában foglaló, komplex projekt része.

„Az üzemeltető Accor érdeme, hogy a közvetlen vízparti, gyerekes családokat megcélzó BalaLandben az első nyáron 40 százalékos volt a külföldi vendégek aránya. Sok izraeli, szlovák, cseh és román vendégnek örülhettünk”

– értékelte a bevezető év számait a szakember.

Tokajban a 100 szobás, ötcsillagos Minaro Hotelt és a rendezvényhelyszínként funkcionáló gasztroudvarházat hivatalosan májusban adták át. A szállodát szintén az Accor a MGallery márkanév alatt üzemelteti. A felnőttek célcsoportjára építő Minaro az őszi időszakban elfogadható foglaltsággal futott, de van még benne potenciál. „A tokaji desztináció nem könnyű terület, a tervezett fejlesztések remélhetőleg növelni fogják a térség turisztikai vonzerejét” – nyilatkozta erről.

A Shiraz 83 százalékos kihasználtság mellett 1,95 milliárd forintos, a Bambara 85 százalékos kihasználtság mellett 3,25 milliárd forintos árbevételt ért el. Szepesi Richárd büszke rá, hogy a BalaLand, a Bambara és a Shiraz magas átlagárral dolgozott, és a Minaro egyre inkább a nyomukban van.

 

Balatonfüreden 2025-re készül el a BalaPort

A 203 férőhelyes, modern kikötő 2022-es átadása után gőzerővel folytatták a BalaPort szálloda-, vendéglátó- és apartmankomplexum kivitelezését. A lokáció, a luxus, a magas színvonal és komplexitás miatt ennek a balatonfüredi beruházásuknak van a legnagyobb presztízsértéke. A 22,5 milliárd forintos projekt keretében 102 szobás, felnőttekre szabott szálloda, különleges fürdőház és szaunapark, 4 tematikus étterem, 24 apartman, 188 férőhelyes mélygarázs épül.

Az ötcsillagos Le Méridien BalaPort Lake Balaton Resort a márka első hazai, vidéki szállodájaként nyithat meg a 2025-ös szezonra. A hotelben a francia Riviéra eleganciája és az olasz dolce vita életérzése egyaránt megjelenik, az egyedi gasztronómiai kínálatot a Zsidai vendéglátó csoporttal együttműködve alakítják ki. A Spíler Itália, a Baltazár éttermek, a Zuki cukrászda, pizzéria mellett Black Rose bár üzemel majd a szálloda részeként, külső vendégek számára is elérhetően.

 

A teljes cikk ITT érhető el.