Ellepték a “jollésok” Tihanyt (vitorlazzitthon.hu)

Hétvégéről-hétvégére egyre több „kishajós” rúgja el a partot Tihanynál. Július közepén szinte karnyújtásnyira szállhatnak vízre a Kalózosok az Országos Bajnokságon a Tihanyi Hajós Egyletből, valamint az RS Feva, RS 500 hajóosztályok fiataljai az Európa Kupa, és hazai bajnokság keretében az idén nyílt RS Sailing Centerben, az egykori „újságíró strand” területéről. Varró Jánossal, Tihany alpolgármesterével a Vitorlázz Itthon készített interjút.

(Fotó: Mag Andrea)

Amilyen nehezen indult a vírus miatt az idei év, most június végén, júliusban megtöltötték az egész Balaton partját a fürdőzők, kirándulók, vitorlázók – fogalmazott a Vitorlázz Itthonnak Tihany alpolgármestere.  Varró János hozzátette: versenyek vannak – a múlt hétvégén volt a Fehér Szalag, készülnek a Kékszalagra, közben most egy Kalóz versenyt is tartanak Tihanyban.

“Külön öröm számomra, hogy az egykori gyerekkori strandomtól nem messze vitorlázó gyerekek zaja veri fel a balatoni csendet.”

-mondta el az idén, az egykori “újságíró strand” területén nyílt RS Sailing Centerben rendezett Európa Kupa kapcsán. Az alpolgármester szerint a település épít a vitorlázótársadalomra. Tihanyi lakosok is járnak a Vitorlás Egyesületekbe, ők is szép eredményeket érnek el. Nekünk a Magyarországról és külföldről érkezők egyaránt fontosak, ugyanolyan örömmel fogadunk mindenkit. Emellett ugyanolyan örömmel nézzük a sétányról vagy Tihany bármely pontjáról a Balaton vízét ellepő vitorlásokat – fejtette ki.

Az alpolgármester szólt a folyamatban lévő fejlesztésekről is. Két nagy beruházás előtt állnak, az egyik a volt művelődési ház átépítése, a másik az Apátság és a Csokonai-liget átalakítása a Visszhang-dombbal. Mindezek a közbeszerzések elhúzódása és a vírus miatt csak ősszel indulnak majd. A harmadik nagy beruházásuk pedig a rév környékének teljes felújítása – tette hozzá Varró János.