Elkezdődtek az Erzsébet-táborok – Idén nyáron 30 ezer gyermek kapcsolódhat ki Zánkán (kormany.hu)

Mintegy 2500 gyermek számára már megkezdődött a balatoni vakáció, az iskolai szünidő 11 hetében pedig összesen közel 30 ezren nyaralhatnak a zánkai Erzsébet-táborban. A kormány célja, hogy az Erzsébet-táborokban tartalmas és biztonságos időtöltést nyújtson a fiataloknak az iskolai szünetben, így 2016 óta már több mint 300 ezer gyermek táborozásáról gondoskodott.

Az első turnusba az ország 50 különböző pontjáról érkeztek csoportok, melynek résztvevői közül több mint 800-an választották az idén először rendelkezésre álló ingyenes utazási lehetőséget. Idén először két akadálymentes kisbuszt is a táborozók szolgálatába állított a táborokat szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, megteremtve ezzel a lehetőségét annak, hogy a mozgásukban korlátozott gyermekek még könnyebben eljuthassanak a 150 hektáros tábori terület minden frekventált pontjára -közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Valamennyi turnusban naponta több mint 30 tartalmas és fejlesztő program közül választhatnak a gyerekek, akik a foglalkozások mellett komoly- és könnyűzenei koncerteken, színházi előadásokon is részt vehetnek, és bepillantást nyerhetnek a tudományok világába is. Közösségépítő programok is lesznek, és olyan érzékenyítő játékok szolgálják az aktív kikapcsolódást, mint a tandem biciklik, egyensúlyozó lépegetők, motoszenzorikus körök, csörgőlabdák, kooperációs ernyők és vakpingpong asztalok.