Elkezdődtek a kivitelezési munkák a badacsonyi mólónál (veol.hu)

Munkagépek tűntek fel a napokban Badacsonyban a strandbejárat és a móló környékén. A szemmel láthatóan is jelentős volumenű beruházás kapcsán a Badacsony és Térsége Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. (BTTF) vezérigazgatója adott tájékoztatást.

 

A veol.hu megkeresése kapcsán Brájer Éva elmondta, hogy a BTTF Badacsony és Térsége Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. a GINOP – 7.1.9-17-2018-00018 pályázat egyik konzorciumi tagja, a badacsonytomaji képviselő-testület tavaly augusztus 31-én hozott döntése alapján átvette a Tátika épület és környezetének beruházásokra vonatkozó költségvetési tételeit és ezzel a projekt végrehajtásának feladatait. A konzorcium vezetését, a pályázat korábbi benyújtójaként, továbbra is Badacsonytomaj önkormányzata látja el.

A társaság, a beruházás végrehajthatóságát figyelembe véve elvégeztette a tervek felülvizsgálatát, majd új közbeszerzési eljárást indított. Az eljárásra beérkezett ajánlatok bírálati folyamatának lezárása után, a két nyertes kivitelezővel megkötötték a vállalkozói szerződéseket és ezek alapján a munkaterületek műszaki átadása is megtörtént. A kivitelezési munkák elkezdődtek – fejtette ki Brájer Éva.

Hozzátette, hogy a Badacsonyba érkező vendégektől előre is elnézést kérnek, mivel a mólónál az építkezési munkálatok miatt a gyalogos közlekedésben kellemetlenségek adódhatnak, ám bíznak abban, hogy a fejlesztések mindenkit kárpótolnak mindezért.