Elkezdődött a KeszthelyFest (tvkeszthely.hu)

Elkezdődött a KeszthelyFest, A nyugat-balatoni nyár egyik legkiemelkedőbb rendezvénye négy napon át kínál zenei, gasztronómiai és kulturális élményeket. (A július 9-ig tartó programokról részleteket a rendezvény oldalán lehet olvasni.)

 

Örömzenés felvonulással nyitották meg a fesztivált. A Happy Dixieland Band menetzenéje is már tömegeket vonzott. Vasárnapig olyan fellépők színesítik a programot, mint a Csík zenekar és Presser Gábor, az Első emelet és Szikora Róbert. A zenei produkciók mellett kiemelt figyelmet kapnak az irodalmi és kulturális programok, valamint a felelős állattartás, de divattal kapcsolatos pódiumbeszélgetések és bemutatók is lesznek. Fábry Sándor humorista és Bán János író-újságíró is a közönség elé lép. Az első nap sztárfellépője, T. Danny betegség miatt lemondta koncertjét, helyette DJ-k szolgáltatták a zenét.

A rendezvény helyszíne Keszthely belvárosa, a Balaton-part és a Festetics-kastély. A KeszthelyFest csatlakozott a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programhoz.

A Keszthelyi TV tudósítása szerint Manninger Jenő polgármester így fogalmazott: „Még a főszezon előtt hívjuk fel a figyelmet Keszthelyre, ha tulajdonképpen úgy tetszik, ez egy reklám, vagy marketingakció is. A kulturális turizmus mindig is nagyon fontos volt Keszthely életében, ezzel arra is felhívjuk a figyelmet, még mielőtt megkezdődik a főszezon, július elején. Szeretnénk, ha minél több turista jönne el ide és a környékre. Ez általában így is van. Később, július közepétől már amúgy sincsen hely. Igazából akkor már nem feltétlenül kell ilyen fesztivált rendezni ahhoz, hogy teltház legyen.”