Elkezdődött a Káli-medence kulturális fesztiválja, a KŐFESZT (likebalaton.hu)

A háromnapos rendezvénysorozat a Káli-medence csodaszép falvaiban látogatható: Kővágóörs, Köveskál, Mindszentkálla, Szentbékkálla, Balatonhenye, Kékkút és a Pálkövei Strand összesen 24 helyszínén közel 150 program várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat egyaránt – írja a likebalaton.hu. 


Az első napon még szellősen szállingóznak a látogatók, elsősorban Kővágóörs helyszíneire, ahol talán a legtöbb programot találjuk. A Jókai utca egy részét lezárták a kézműves vásározók és a falatozóhelyek standjainak helyet adva.

A csodaszép kézműves szappanok, bőrtáskák, fonott kosarak, fajátékok, különböző kerámiák között válogatva ha megéhezünk, ízletes, és megfizethető ételekből választhatunk, és még olyan ínyencségekre is bukkanhatunk, mint a harcsából készült chips. Találunk isteni finom homoktövis szörpöt, amit ihatunk is azonnal, de be is tankolhatunk magunknak otthonra a lekvárokkal és homoktövisvelő sűrítményekkel együtt.

A hangulat családias, itt minden falubeli lakos, ideérkező árus, vagy fellépő művész barátságos, otthonos mosollyal és kedves szavakkal köszönt mindenkit. A faluban barangolva könnyen rátalálunk a különböző helyszínekre, ahol változatos kincsekben lehet részünk. Kiállítást találunk a Tájházban, az Alkotótábor udvarán és a Művelődési házban is, a Mozi Étteremben a gyerekeknek bábelőadást, míg az udvarán koncerteket hallgathatunk.

Aki gyerkőccel érkezik, a sportpályán egész nap a Fanyűvő játékaival játszhat, a sátorban kipróbálhatja a különböző logikai játékokat és ördöglakatokat, de az egyik legjobb dolog itt a népi kézműves foglalkozás. Ezt nem csak kicsiknek, hanem nagyobb gyerekeknek, és felnőtteknek is ajánlani tudom, ugyanis a vesszőből fonás alapjait sajátíthatjuk el, mégpedig nagyon könnyen.

A teljes cikk itt elolvasható.